Wat is Sierpleister?

Sierpleister is een wand- of plafondafwerking op basis van kunsthars vermengt met granietkorrels. De granietkorrels zorgen er voor dat u een mooie structuur op de wand krijgt.  De korrelgrootte van het sierpleister is er in verschillende variaties, en tevens is het op kleur te verkrijgen.
De variatie mogelijkheden hiermee zijn dan ook eindeloos, met elk hun eigen unieke uitstraling.

Doordat sierpleister op basis van kunsthars en granietkorrels is, is het daardoor zo hard dat het krasbestendig en eigenlijk onverwoestbaar is.

De 3 meest voorkomende Sierpleisters:

Spachtelputz

Spachtelputz is een sierpleister waarin kleine graniet korreltjes in zijn verwerkt. Afhankelijk van de korrelgrootte krijg je zo een fijne of een grove structuur in het stucwerk.

Het voordeel van Spachtelputz is dat de muur in één handeling af is, Spachtelputz kan namelijk in elke gewenste kleur worden aangebracht.

Rustiekputz

Rustiekputz stucwerk heeft een iets grovere structuur dan spachtelputz. U heeft keuze uit verschillende korreldiktes, die de grofheid van de structuur bepalen.

Kenmerkend voor Rustiekputz stucwerk zijn de lichte groefjes die ontstaan in de structuur. Ook Rustiekputz kan in kleur aangebracht worden.

Granol

Granol stucwerk heeft een grovere structuur dan Rustiekputz en Spachtelputz.

Met de groefjes en putjes in de structuur van Granol kunnen verschillende patronen gemaakt worden, bijvoorbeeld een staande (verticale) afwerking doet dan denken aan boomschors.

Vraag nu vrijblijvend uw prijs op voor Sierpleister

    Contact
    1. SpachtelputzRustiekputzGranolAnders
    2. JaNee

    * Verplicht

    Verzamelde gegevens zullen niet worden verkocht of gedeeld met derde partijen voor welke andere reden dan ook.