Wat is Decoratief Stucwerk?

Decoratief stucwerk geeft aan muren en plafonds – door de decoratieve spaantechniek – een bijzonder esthetische uitstraling, waardoor een verfijnde ambiance gecreëerd wordt.

Het eindresultaat is een glad oppervlak met een sierlijke vormgeving of juist een robuuste uitstraling, rijk aan kleureffecten, structuren en licht-donker nuances.

Decoratieve afwerkingen kunnen door diverse producten worden gerealiseerd.

De 3 meest voorkomende Decoratieve Stucpleisters:

Betonlook RVM

Betonstuc

Betonstuc of Béton Ciré is een natuurlijke wand- en vloerafwerking op basis van kalk/cement en hars. Het is 100% waterdicht, sterk, slijtvast, hygiënisch en schimmelwerend en daarmee zee geschikt voor badkamers, keukens en vloeren maar ook voor bijvoorbeeld maatwerk aanrechtbladen en meubels.

Een laag van 2 à 3 millimeter is meestal voldoende voor een mooi resultaat. Beton Ciré wordt handmatig aangebracht in meerdere lagen en uiteindelijk mat of glanzend afgewerkt waardoor het beschermd is tegen vuil.

Leempleister

Leemstuc

Leemstuc is een gladde afwerklaag voor binnenmuren. Leemstuc bestaat uit 100% natuurlijke producten, zoals zand en klei/leem en bevat geen chemische toevoegingen. Het heeft een warme, zachte en fluweelachtige uitstraling, droogt krimpvrij op en is dampdoorlatend.

Een Leemstucwand heeft een levendig karakter en blijft koel in de zomer en warm in de winter. Verder dempt Leemstuc het geluid.

Leem is verkrijgbaar in een aantal standaardkleuren maar is ook onbeperkt met elkaar te mengen zodat veel kleurschakeringen mogelijk zijn. Door het lage compensatievocht van leemstuc hebben schimmels en micro-organismen die schadelijk zijn voor de gezondheid geen kans!

Romaans pleister

Romaanse pleister

De Romaanse pleister (glanspleister) is een zeer exclusieve wandafwerking afgeleid van de oude Romaanse architectuur.

Romaanse pleisters zorgen voor een gladde en strakke afwerking met een glanzend ‘marmereffect’, wat resulteert in een zeer chique uitstraling. Deze pleisters komen goed tot hun recht in bijvoorbeeld ingangspartijen, schouwen, badkamers en keukens.

Het geeft een naadloos resultaat en geeft uw wand een karakteristiek en persoonlijk effect. De toepasbaarheid is enorm uitgebreid. Het wordt in meerdere lagen aangebracht, is daardoor arbeidsintensief en dus relatief duurder. Deze pleister is nagenoeg overal toepasbaar bv, ook in uw badkamer. En het is in een groot aantal kleuren leverbaar.

Vraag nu vrijblijvend uw prijs op voor Decoratief Stucwerk

    Contact
    1. BetonstucLeemstucRomaanse PleisterAnders
    2. JaNee

    * Verplicht

    Verzamelde gegevens zullen niet worden verkocht of gedeeld met derde partijen voor welke andere reden dan ook.