Wat zijn Sierlijsten?

Stuclijsten en ornamenten zijn er in alle vormen, maten en stijlen,  zoals klassiek, modern, retro, eigentijds, strak en nog veel meer.  Ze hebben de eigenschap uw woonkamer optisch te vergroten en sfeer in uw huiskamer te brengen.

Van barok tot ArtDeco en Jugendstil tot strakke lijsten en ornamenten; voor iedere stijl zijn er passende lijsten en ornamenten.  De mogelijkheden om met stuclijsten en ornamenten een exclusievere uitstraling aan uw woning te geven, zijn eindeloos.

4 veel voorkomende Lijsten:

Perklijst

Perklijsten zijn kleinere lijsten van gips, die in verschillende grote en modellen leverbaar zijn. Door het plaatsen van perklijsten worden grote plafonds in vlakken verdeeld om bijvoorbeeld verschillende kleuren in het plafond te gebruiken.

Perklijsten worden op een gemiddelde 200 mm naast de kooflijst geplakt. Perklijsten zijn in verschillende varianten verkrijgbaar, van klassiek tot modern.

Kooflijst

Een kooflijst, ook wel plafondlijst genoemd, is een lijstvormig ornament die de overgang tussen de wand en het plafond overbrugt. Met kooflijsten creëert u een prachtige naadloze overgang tussen de wand en het plafond.

Kooflijsten zijn er in verschillende varianten, van klein tot groot en met verschillende structuren en bewerkingen. Voor ieder type interieur of stijl is een passende kooflijst verkrijgbaar.

Platte lijst

Platte lijsten zie je veel in de luxe woningen van de jaren dertig.

Door de populariteit van de platte lijst zijn er inmiddels vele varianten leverbaar, zo zijn er lijsten met één of met meerdere sprongen. Dit geeft een strak en netjes effect aan het plafond. Bovendien zijn deze gipsen lijsten in diverse breedten en hoogten verkrijgbaar.

Wandlijst

Een Wandlijsten worden ook wel Lambriseringlijsten genoemd en worden aangebracht op de wand.

Deze deelt de wand in 2 delen. Vaak wordt boven de lijst een andere afwerking gekozen dan beneden.  Deze lijsten kom je veel tegen in Engeland,  en in ons land bij de landelijke stijl.

Wat zijn Ornamenten?

Ornamenten zijn gipsen versierselen voor uw plafond en wand die een traditioneel klassiek of juist een strak modern effect creëren. Ornamenten symboliseren romantiek, maar laten zich vaak combineren met modern design, en geven een extra demensie aan het geheel. Je haalt hiermee een stukje nostalgie in huis.

Vraag nu vrijblijvend uw prijs op voor Sierlijsten of Ornamenten

    Contact
    1. PerklijstKooflijstPlatte lijstWandlijstAnders
    2. JaNee

    * Verplicht

    Verzamelde gegevens zullen niet worden verkocht of gedeeld met derde partijen voor welke andere reden dan ook.